Dat gaat over de rechten en plichten die zich in de familiesfeer afspelen.
Dat gaat over:
- schenkings- en erfrecht
- huwelijksgoederenrecht
- gemeenschap van goederen
- huwelijkse voorwaarden
- trouwen
- geregistreerd partnerschap
- partnerschapsvoorwaarden
- samenwonen
- samenlevingsovereenkomsten
- scheiden
- overlijden
- over kinderen in het gezin, die niet van jou zijn, maar van je partner
Mensen staan niet vaak stil bij het fenomeen familierecht. Dat is wel opvallend, want het heeft met je hele leven te maken. Als je wordt geboren moeten je ouders voor je zorgen. Jawel, het staat gewoon in de wet.
En tot en mét het moment van overlijden staat in de wet opgeschreven hoe we voor je lichaam moeten zorgen. De wet op de lijkverzorging alleen al is enkele bundels dik.
Letterlijk dus van de wieg tot aan het graf.
Het is daarom tijd om wat meer aandacht te hebben voor het familierecht.
Leven met een partner.
Op het moment dat je gaat samenleven met een partner, ongeacht op welke manier je dit doet, gebeurt er iets met de beide vermogens.
Normaal heb je ieder een eigen vermogen en vanaf het moment dat je samen gaat leven, heb je normaal gesproken ook een gezamenlijk vermogen.
Het leven met een partner zal ooit een keer eindigen, hetzij door overlijden, hetzij door een scheiding. Ondanks het feit dat iedereen dit weet, is er verrassend weinig aandacht voor de versmelting van de beide vermogens van de partners.
En daarom kunnen er nare problemen ontstaan als de relatie eindigt.
Vanuit het oogpunt van financiele planning, is deze problematiek altijd een onderdeel van het financiele plan. Als partners beter op de hoogte zijn van de verstrekkende gevolgen van een vervelende verdeling van het vermogen, dan zullen zij dit graag willen voorkomen. En dat kan eenvoudig.
Financiele planning helpt hierbij.
In de wet staat uitgebreid beschreven wat er allemaal mogelijk is in het kader van de vermogensverdeling van partners.
De vraag is dus, wat zou u willen regelen? Hoe gaat u om het vermogen van u én van uw partners. In welke mate worden de beide vermogens samengevoegd of juist apart gehouden? Wat spreekt u af over de risico's van de onderneming van één van de partners? En welke gevolgen heeft dit voor uw gezamenlijke vermogen. |
In iedere relatie zou de verdeling van het individuele vermogen én het gezamenlijke vermogen af en toe op de agenda moeten staan.
Dat zou heel problemen kunnen voorkomen.
Wilt u interessante financiele weetjes ontvangen, vul dan dit formulier in
Crabethstraat 69
2801 AM Gouda
Nederland
0182-531517
info@timvandasselaar.nl