tim van dasselaar, financieel planner, beleggen,  erven, schenken, hypotheek

Rendement maken hoeft niet risicovol te zijn

Uw vermogen in stand houden

Veel mensen denken dat 'rendement' iets te maken heeft met 'risico'. Gelukkig is dat niet altijd zo.

Om rendement te maken, moet je een andere bril op zetten. Je moet verder om je heen kijken en zorgen dat je goede combinaties maakt.
Een financiele planner is dan op zijn best.

Wij behalen rendement in 3 stappen:
1. Optimaliseren van belastingdruk
2. Optimaliseren van de financiele producten
3. Behalen van rendement op geld

Waarom moeten rendement maken? Of liever, waarom zouden we ons druk moeten maken als we geen rendement meer maken?
Hoe doe je dat? Is het moeilijk om geen rendement te maken?

Wat is rendement?
Wikipedia zegt dit: Rendement in economische zin of binnen de beleggingswereld is de opbrengst van een investering of belegging. Deze opbrengst kan worden uitgedrukt in geld of als een percentage van het beginvermogen. Het rendement kan over iedere tijdseenheid worden berekend, maar is meestal een jaar.

Het nut van rendement

Rendement is nuttig, omdat we dan met ons vermogen waarde kunnen toevoegen. Voor deze waardetoevoeging hoeven we niet te werken, maar valt ons toe. Ook zorgt deze waardetoevoeging ervoor, dat ons vermogen aan het einde van het jaar nog minimaal net zoveel waard is als aan het begin van het jaar.
Ons vermogen wordt minder waard doordat wij belasting moeten betalen over ons vermogen. En het wordt minder waard door stijgende prijzen (inflatie) waardoor we steeds minder kunnen kopen voor hetzelfde geld.

Rendement maken is daarom noodzakelijk. En daarom zoeken we naar wegen om maximaal rendement te maken, en zo weinig mogelijk risico te lopen, want we willen niet dat het minder waard wordt.

Rendement in 3 stappen

Veel mensen denken dat rendement maken, altijd te maken heeft met beleggen.
Dat is niet zo. Daarom hanteren wij ons 3 stappenplan.
Stap 1:
We starten met het optimaliseren van de belastingdruk.  Veel mensen betalen teveel belasting. En minder belasting betalen, betekent dat je minder geld kwijt bent. En daarmee behaalt u dus rendement. En nog gegarandeerd ook!.

Stap 2:
Veel financiele producten zijn de laatste jaren verbeterd, goedkoper geworden, transparanter geworden. Door het moderniseren van de bestaande fianciele producten stijgt het rendement van het financiele producten. Ook weer gegarandeerd rendement!

Stap 3:
In stap 3 gaan het werkelijke beleggingsrendement bekijken. Gaat u sparen en/of beleggen? Als u ervoor kiest om een deel van uw vermogen te beleggen, waarin gaat u dan beleggen, en welk risico wilt u daarbij nemen? Voor ieder is er wel wat wils.

Om te beleggen is het belangrijk om uit te gaan van een aantal uitgangspunten. Deze uitgangspunten zijn belangrijk voor u als belegger.

Wat doen wij?
  • Financiele planning en Pensioen
  • Planning voor DGA's en ondernemers
    Vermogen opbouwen
  • Familierecht: huwelijksgoederen recht, schenken en erven
  • Wonen en financieren
  • Beleggen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u interessante financiele weetjes ontvangen, vul dan dit formulier in

Aanmelden
Contact

Harderwijkweg 4
2804 PM Gouda
Nederland

0182-531517
info@timvandasselaar.nl
www.TimvanDasselaar.nl