tim van dasselaar, financieel planner, beleggen,  erven, schenken, hypotheek
Financiele Planning op basis  van levenswaarden
voor iedereen een eigen ervaring
Neem contact op

Persoonlijke levenswaarden

Introductie Tim van Dasselaar (filmpje)

Een financieel plan kan alleen inhoud hebben, als het de levenswensen volgt van een klant.
Daarom begint het contact altijd met een ontdekkingsreis naar uw echte wensen.

Wat zeggen financiele professionals over 'financiele planning'?

Financiële professionals verstaan dit onder ‘financiële planning’: In kaart brengen van de huidige financiële situatie, beheersbaar maken van de toekomstige financiële situatie enz. Of zoals de FFP (Federatie Financiële Planning) het formuleert:

Financiële planning helpt u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. U brengt uw inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband en plaatst ze op een tijdlijn. Ook weegt u uw persoonlijke omstandigheden mee: bent u gehuwd, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid? Zo ontstaat een persoonlijk financieel plan.

Het is al een hele prestatie om in deze tijd een overzichtelijk beeld te schetsen van een financiële positie van iemand. De wereld wordt complexer, de Nederlandse samenleving verschaft minder financiële zekerheid aan haar inwoners, de baanzekerheid neemt af en de financiële onzekerheden worden groter. Het is vanzelfsprekend dat mensen hierdoor duidelijkheid vragen rond hun financiële positie.

Het vak van financiële planning is in Nederland nog jong. Zeg even 20 jaar. In deze 20 jaar is het financiële vak als totaal sterk ontwikkeld en veranderd. Financiële planning als klein onderdeel daarvan is ontstaan in een periode dat de marktomstandigheden vooral gericht waren op de verkoop (lees: provisie) van financiële producten. Veel van deze financiële plannen werden betaald uit de verkoop van de financiële producten. Doordat de verkoop van producten op de voorgrond stond is er weinig tot geen belangstelling geweest voor het (financiële) welzijn van de klant.

Zo is de filosofie over financiële planning weinig veranderd de laatste 20 jaar. Wel hebben de financiële planners betere software tot hun beschikking gekregen waardoor ze beter zijn gaan rekenen. De financiële overzichten zijn mooier en kleuriger geworden.

Maar is dit het dan? Is dat alles wat wij kunnen? Is dat alles wat de financiële planners aan klanten bieden? Of ligt er meer in het verschiet? Zijn er onontgonnen terreinen die vragen om ontginning? Heeft onze klant nog belangrijkere wensen? Misschien wensen met betrekking tot zijn levensgeluk? Of bijvoorbeeld wensen rond de waarden van zijn bestaan? Existentiële behoeften? Meer dan het zeiljacht of de woning in Frankrijk?

Ik denk dat financiële planning kan bijdragen aan levensgeluk. Meer oog voor de levenswaarden en financiële planning om te leven naar je eigen levenswaarden Zouden klanten gelukkiger zijn tijdens en na het financiële planningsproces dan ervoor? De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar het ‘geluk’ thema. Geluk vinden in het leven vinden we belangrijk, zo niet het meest belangrijk. Het zoeken naar levensgeluk wordt al sinds de klassieke oudheid gezien als een reëel menselijk streven. "Tot op de dag van vandaag twijfelen we eraan of mensen wel de juiste beslissing nemen voor henzelf om hun geluk te vinden" volgens Daniël Haybron ( Amerikaans filosoof)."Geluk is een groot goed dat mensen meer controle over hun eigen leven geeft", zo geeft Willem Verbeke (verbonden aan de Erasmus Universiteit) aan.

Wat doen wij?
  • Financiele planning en Pensioen
  • Planning voor DGA's en ondernemers
    Vermogen opbouwen
  • Familierecht: huwelijksgoederen recht, schenken en erven
  • Wonen en financieren
  • Beleggen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u interessante financiele weetjes ontvangen, vul dan dit formulier in

Aanmelden
Contact

Harderwijkweg 4
2804 PM Gouda
Nederland

0182-531517
info@timvandasselaar.nl