tim van dasselaar, financieel planner, beleggen,  erven, schenken, hypotheek

Strategisch beleggen door Dimensional

Met kennis van zaken

Wetenschappelijke kennis

Er is veel onderzoek geweest naar het resultaat van beleggen.

Daarom maken we gebruik van wetenschappelijke onderzoeken, die worden gebruikt om een strategie op te zetten.
Dat doen wij niet zelf, maar wordt toegepast door Dimensional. Dimensional voert voor al haar beleggingsfondsen een strategie uit, die principieel gebruikt maakt van wetenschappelijke onderzoek.
Tot op de dag vandaag wordt er Dimensional onderzoek gedaan.

Markten werken
Overal ter wereld heeft het verleden laten zien dat de financiele markten beleggers belonen met een positief rendement op hun belegde vermogen.

Beleggen versus speculeren
De zinloosheid van speculeren is goed nieuws voor de belegger. Het betekent dat de koersen van beursgenoteerde bedrijven eerlijk geprijsd zijn en dat verschillen in gemiddeld rendement kunnen worden verklaard door de samenstelling van de portefeuille, niet door onjuist geprijsde effecten.
Het is zeker mogelijk om markten te verslaan, maar niet zonder de risico's en de kosten af te wegen tegen het verwachte rendement.

kapitaalmarkten creëren vermogen

Aandelen hebben een hoger verwacht rendement, dan obligaties.
De relatieve performance van aandelen is in erg afhankelijk van de omvang van een onderneming (klein vs groot), de relatieve prijs (waarde vs groei), en de winstgevendheid (hoog vs laag). Als je hierop stuurt is het mogelijk om het verschil in rendement te maken.
Voor obligaties geldt, dat de looptijd en de kredietwaardigheid doorslaggevend zijn voor het rendement.

Ontwerp is de strategie
Succesvol beleggen betekent niet alleen het nastreven van dimensies die een hoger verwacht rendement opleveren, maar ook het beheersen van risico's die het rendement onnodig in gevaar brengen.
Vermijdbare risico's zijn onder meer het aanhouden van te weinig effecten,. het reageren op marktvoorspellingen - zoals rente veranderingen - en het uitsluitend vertrouwen op informatie van externe analisten of rating bureaus. Voor alle deze risico's  is spreiding een essentiële tegenmaatregel. Spreiding zorgt ervoor dat willekeurige pieken en dalen van afzonderlijke effecten een minder grote impact hebben en plaatst een belegger in een positie waardoor hij kan profiteren van het rendement dat beschikbaar is in de kapitaalmarkt.

Dimensional
Dimensional kiest voor een bijzondere aanpak.Dimensional ontwerpt strategieën op basis van onderzoek en niet op basis van speculatie of omdat zij commerciële indices moeten volgen. Dimensional ontwerpt strategieën gebaseeerd op dimensie die verwachte rendementen verklaren.

Vragen over beleggen

Rendement maken is noodzakelijk voor uw vermogen. Wilt u meer weten? Laat dan uw bericht achter.

Versturen
Wat doen wij?
  • Financiele planning en Pensioen
  • Planning voor DGA's en ondernemers
    Vermogen opbouwen
  • Familierecht: huwelijksgoederen recht, schenken en erven
  • Wonen en financieren
  • Beleggen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u interessante financiele weetjes ontvangen, vul dan dit formulier in

Aanmelden
Contact

Harderwijkweg 4
2804 PM Gouda
Nederland

0182-531517
info@timvandasselaar.nl
www.TimvanDasselaar.nl