Het leven is nog niet helemaal over, nadat u bent overleden.

Mensen die u achterlaat zullen in uw nagedachtenis nog een aantal zaken willen afwikkelen. En daarnaast laat u vaak aardse zaken na die zéker aandacht nodig hebben.

Gelukkig voorziet de wet hierin. We noemen dit de ‘wettelijke verdeling’. Als u niets op papier hebt gezet, dan zorgt de wettelijke verdeling ervoor, dat uw  financiële waarden overgaan naar de erfgenamen. En wie  uw erfgenamen zijn, dat staat ook in de wet opgeschreven. Dat kunnen zijn: uw huwelijks partner, uw afstammelingen, uw ouders, uw broers of zussen.

Wilt u hiervan afwijken, dan doet u dat in een testament. Een testament is daarmee een persoonlijk statement. In feite, mag u in een testament alles zelf bepalen. Bent u niet getrouwd, maar u heeft wel een partner die u als erfgenaam wilt benoemen. Bent u gek op dieren en u wilt de dierenbescherming wat geld nalaten. Wilt u graag rechtstreeks wat nalaten aan uw kleinkinderen en niet via uw kinderen. Wilt u iets nalaten aan de kinderen van uw nieuwe partner.
Heeft u een eigen kind uit een vorige relatie, die u nooit meer ziet en wilt u dat die wat minder krijgt.

Een testament is altijd een onderwerp in financiële planning. Want er zit een stukje van uw levensverhaal in. Een testament staat nooit op zichzelf en kan nooit los worden gezien van uw persoonlijke leven.

Wat doen wij?
  • Financiele planning en Pensioen
  • Planning voor DGA's en ondernemers
    Vermogen opbouwen
  • Familierecht: huwelijksgoederen recht, schenken en erven, samenlevingscontracten.
  • Wonen en financieren
  • Beleggen
Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u interessante financiele weetjes ontvangen, vul dan dit formulier in

Contact

Crabethstraat 69
2801 AM Gouda
Nederland

0182-531517
info@timvandasselaar.nl